Historien om Jespers Torvekøkken

Jespers Torvekøkken blev grundlagt og startet i 1991 på Østerbro i København.  Ambitionen var at lave velsmagende, sund og lækker frokost til medarbejderne rundt om i virksomhederne i Storkøbenhavn – i dag mere end 30 år senere er ambitionen den samme. 


Frokost

Siden da er Jespers Torvekøkken vokset støt, og er den i dag en landsdækkende samarbejdspartner på frokostordninger med fire store frokostkøkkener i henholdsvis Søborg, Søften ved Aarhus, Kolding og i Vejgaard ved Aalborg, hvor al mad til vores frokostkunder tilberedes.


Katinedrift, Catering & Event  

Drift af kantiner i en lang række private og offentlige virksomheder samt ikke mindst uddannelsesinstitutioner, Catering til både virksomheder og private anledninger samt levering til store events og projekter - er de forskellige forretningsområder, som sammen med salg af frokostordninger, i dag udgør forretningen Jespers Torvekøkken. 

I 2024 beskæftiger vi 600+ fuldtidsansatte medarbejdere.

Jespers Torvekøkkens Mission

I Jespers Torvekøkken arbejder vi ud fra vores passion for mad og de oplevelser som vi ved vores virke er med til at skabe for vores kunder.

I samme åndedrag er det vigtigt at nævne, at Jespers Torvekøkkens overordnede mission er at bidrage bedst og mest muligt til en fremtid med mindre madspild og med hensyn til de kommende generationer.

Dette indebærer blandt andet, at vores mad, så vidt muligt, tilberedes af årstidens friske råvarer, at vores mad skal være for alle, og at maden er kreativ og innovativ.


Madspild

I Jespers Torvekøkken har vi en klar holdning til vores rolle i det samlede økosystem. Vores produktion af mad handler ikke kun om at gøre vores kunder tilfredse. Vi arbejder hver dag ambitiøst på, udelukkende at trække de gulerødder op af jorden, som vores gæster rent faktisk ender med at spise. 

Vores mål om at reducere madspild handler om at indkøbe og tilberede de rette mængder i første omgang, så vi derved belaster hele vores værdikæde mindst muligt.

Vi er B Corp-certificerede

At søge om at blive en del af B Corp-bevægelsen, var for os i Jespers Torvekøkken noget af det allermest naturlige. For selvom Jespers Torvekøkken er en forretning, hvis mål er at tjene penge og vækste, er vores holdning, at det med største selvfølgelighed skal kombineres med at tage et dybt seriøst ansvar for, hvordan vi optræder i - og påvirker verden. 

For at opnå B Corp-certificering gennemførte Jespers Torvekøkken en omfattende vurdering af virksomhedens sociale og miljømæssige præstationer, samt hvordan vi præsterer med hensyn til ledelse og gennemsigtighed.

B Lab, som udsteder B Corp-certificeringen, blev grundlagt i 2006 med det formål at definere og evaluere virksomheders sociale og miljømæssige præstationer.

Værdier, kultur & social kapital i Jespers Torvekøkken

I Jespers Torvekøkken er medarbejderne stjernerne. På vores arbejdsplads er der plads til alle. Plads til begejstring, til forskelle, plads til fællesskab og plads til at sige sin mening. 

Vi tror på, at høj faglighed og begejstring skaber den gode madoplevelse. Vi tror ligeledes på at kokke er gladest, når de har en høj grad af gastronomisk selvbestemmelse og kan være kreative.

I Jespers Torvekøkken hylder og udvikler vi kokkefagligheden. Det gør vi ved at opkvalificere og videreuddanne vores eksisterende personale, så vores medarbejdere får kompetencerne til fremtidens madscene, særligt med fokus på det grønne og mere plantebaserede køkken. 


Social Kapital

I Jespers Torvekøkken arbejder vi med Social Kapital som organisationsværktøj. Arbejdet med Social Kapital handler om at styrke relationer, tillid og samarbejde blandt medarbejdere og ledelse for at skabe et bedre arbejdsmiljø og øget effektivitet. 

Formålet er at fremme trivsel, engagement og produktivitet gennem øget social sammenhængskraft. Metoden indebærer at arbejde målrettet med tre nøgleelementer: tillid, retfærdighed og samarbejde, eksempelvis via åben dialog, inkluderende beslutningsprocesser og teambuilding-aktiviteter. 

Undersøgelser viser, at positive konsekvenser af at arbejde med Social Kapital inkluderer lavere sygefravær, højere jobtilfredshed, stærkere relationer og bedre præstationer, da medarbejdere føler sig værdsatte og derved motiverede.

Arbejdsmiljø i Jespers Torvekøkken

I Jespers Torvekøkken er hver eneste medarbejder en vigtig ressource. Formålet med vores arbejdsmiljøpolitik er, at politikken udgør et solidt fundament for at udvikle og fastholde et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø – for alle.

Vi arbejder målrettet med at fremme en stærk arbejdsmiljøkul­tur, hvor vi er i stand til at tage ansvar for egen og andres sikkerhed. Vi har alle et medansvar for at værne om hinanden, vores kunder, vores gæster og miljøet i Jespers Torvekøkken – så alle der kommer i vores virksomhed trives, og ingen bliver syge af arbejdet.

Vores ambitiøse målsætning er ingen arbejdsskader og sygdomme, samt at fremme og beskytte af den fysiske og mentale sundhed hos vores medarbejdere. 


Fokus på psykisk arbejdsmiljø

I Jespers Torvekøkken mener vi, at et godt psykisk arbejdsmiljø er vigtigere end det meste andet. At trives på sin arbejdsplads er essentielt for alle.  At trives skaber almindeligt velvære i dagligdagen, motivation og produktivitet blandt medarbejderne.

Et godt arbejdsmiljø reducerer stress, sygefravær og konflikter, hvilket skaber en mere stabil og effektiv arbejdsplads. Et positivt og trygt arbejdsmiljø styrker samarbejde og innovation, da vores medarbejdere føler sig respekterede, trygge og værdsatte.

Jespers Torvekøkkens forretningsområder

Salg af frokostordninger til private og offentlige virksomheder var det, som var Jespers Torvekøkkens udgangspunkt tilbage i 1991, da virksomheden startedes. Den dag i dag er ’frokost-benet’ stadig en meget vital og central del af vores forretning. I dag leverer vi frokoster over hele landet fra vores fire ’madhuse’ beliggende i Søborg, Aarhus, Aalborg og Kolding.

Selskab, Catering & Event er et forretningsområde, som vi i Jespers Torvekøkken ligeledes er aktive på. Uanset om anledning er bryllup, fødselsdag, konfirmation eller en Sankt Hans-fest i haven med mad udefra sørger vores ’Selskabskøkken’ på Brøndby Stadion for, at vores kunder kan læne sig roligt tilbage. 

Kantinedrift er Jespers Torvekøkkens andet store forretningsområde. I en lang række af virksomheder, organisationer og i kontorfællesskaber står vi for kantinedriften hos kunden, hvorfor de involverede medarbejdere møder og arbejder på den givne lokation. 

Convifood er Jespers Torvekøkkens søsterselskab, som producerer forskellige måltidsløsninger – typisk i større mængder, også kaldet ’bulk’. Convifood opererer inden for produktion af fødevarer til både foodservice og detail. Convifood udgøres af et dynamisk team, der arbejder hårdt og innovativt for at levere kvalitetsprodukter til vores brede spektrum af kunder. Convifood blev grundlagt i 2017 og har siden etableret sig som en markedsledende virksomhed inden for fødevareproduktion.

Intern- & efteruddannelse

I Jespers Torvekøkken er vi bevidste om vores medansvar for at højne fagligheden i branchen. Derfor er vores mål, konstant at ansætte og uddanne elever. Dette er i flere tilfælde ’voksenlærlinge’ (EUV’ere, EUV1’ere og EUV2’ere).

Derudover tilskynder vi og yder økonomisk til vores loyale, ufaglærte kolleger til at gennemføre en faglig uddannelse gennem elevforløb og samarbejde med skolerne i branchen.


5 årlige uddannelsesdage til alle ansatte

Alle medarbejdere i Jespers Torvekøkken har hvert år 5 årlige uddannelsesdage. Vi tror på, at uddannelse generelt er opkvalificerende og dannende. 

Vores HR-afdeling tilbyder i dialog med vores ansatte et bredt uddannelseskatalog, og sikrer desuden, til at alle medarbejdere i Jespers Torvekøkken gennemfører kursus i Social Kapital. (Læs mere om dette under ’Værdier, Kultur & Social Kapital.)


Jespers Torvekøkken har plads til alle 

I Jespers Torvekøkken mener vi, at alle mennesker har ret til et job og ret til en faglighed. Vi fokuserer på hinandens kompetencer og ressourcer.

Derfor samarbejder vi med både jobcentre og kommuner om at få udsatte i arbejde, for på den måde at skabe interesse for vores branche og samtidig tilbyde kandidaterne at få en fod inden for på arbejdsmarkedet.

Næring til hjernen 

’Næring til hjernen’ er Jespers Torvekøkkens egenudviklede interne uddannelse med fokus på transformationen fra det traditionelle køkken til nutidens og fremtidens mere grønne køkken.

Vores branche stiller høje krav til både kvalitet og innovation, og derfor insisterer vi på, at investere i vores medarbejderes løbende træning, udvikling og læring. 


Mere end et kursus

Men ’Næring til hjernen’ er mere end det – det er også en formulering, som sætter ord på Jespers Torvekøkkens syn på vigtigheden af at vækste og ’næres’ som menneske. 

Gennem uddannelse og udvikling får vi redskaber til at håndtere nye opgaver, der kan være afgørende for vores fælles og individuelle succes i hverdagen. 

Jespers Torvekøkken ApS 

Vandtårnsvej 75, 2860 Søborg

Tel: 70 22 82 12
Mail: hr@torvekoekken.dk 

CVR: 24997189

Convifood ApS 

Vandtårnsvej 75, 2860 Søborg 

Tel: 70 22 82 13
Mail: hr@torvekoekken.dk

CVR: 39187760